Forside /  Valg av gassregulator

Valg av gassregulator

For å benytte gassen fra sylinderen for oppvarming, matlaging og kjøling, er en gasstrykkregulator nødvendig.

En tradisjonell campinggassflaske kommer i to utgaver for tilkobling, POL (Industri) og Click-on (husholdning) - vi anbefaler alltid POL for fast montasje i bobil eller campingvogn. For å benytte gassen fra sylinderen for oppvarming, matlaging og kjøling, er en gasstrykkregulator nødvendig. Denne enheten justerer sylindertrykket ned fra maksimalt 16 bar til det optimale arbeidstrykket på 30 mbar, som passer for campingvognens gassdrevne apparater. Truma tilbyr et utvalg av gasstrykkregulatorer tilpasset ulike behov, avhengig av om apparatene skal brukes under kjøring eller kun når man er parkert, samt forbruket av gass.

Gasstrykkregulatorer for Stasjonær Bruk For de som kun bruker gassanlegget mens de er parkert, passer en klassisk Truma gasstrykkregulator for én eller to gassflasker. Modeller for to flasker har den ekstra fordelen av automatisk å bytte fra en tom til en full flaske når trykket faller under 0,5 bar.

Gasstrykkregulatorer for Bruk Under Kjøring For å kunne bruke gassdrevet utstyr som kjøleskap eller varmeapparat under kjøring, er det visse sikkerhetsforskrifter som må oppfylles. Truma's løsning er gasstrykkregulatorer med en integrert kollisjonssensor som stenger gassforsyningen ved kollisjoner over ca. 15 km/t. Disse enhetene kan enkelt tilbakestilles etter utløsning forårsaket av dårlige veiforhold.

Montering og Vedlikehold Truma gasstrykkregulatorer kan lett installeres og kobles til gassflasken med høytrykksslanger som har bruddbeskyttelse. Det er viktig å få utført en gasskontroll etter installasjon for å sikre at systemet er tett og riktig montert.

Gassfiltre for Lengre Levetid Bruk av gassfiltre anbefales for å beskytte regulatoren og systemtetninger mot forurensninger. Dette forlenger levetiden og sikrer pålitelig drift. Filterpatroner eller -puter bør sjekkes og eventuelt byttes ved hver flaskebytte.

Sikkerhetstips for Gasssystemet

  • Bruk gasstrykkregulator med kollisjonssensor og slanger med bruddbeskyttelse hvis du ønsker å bruke gasssystemet under kjøring.
  • Gassflasker må sikres godt og kun transporteres i dedikerte sylinderbokser med riktig ventilasjon.
  • Sjekk slanger regelmessig for tegn til slitasje eller skade, og bytt ved behov.
  • Unngå bruk av LPG-apparater under spesielle forhold som ved tanking eller i lukkede rom.

Ved å følge disse rådene og anbefalingene kan du sikre en trygg og pålitelig gassforsyning for din campingvogn eller bobil, både under kjøring og når du er parkert.

(kilde: Truma guide)

Flere nyheter

Les disse sakene

Truma mover
Tips til valg og bruk av Truma mover. (...) Les mer
Varmtvann?
Denne veiledningen tilbyr deg en oversikt over forskjellige løsninger for varmtvann. (...) Les mer
Valg av gassregulator
For å benytte gassen fra sylinderen for oppvarming, matlaging og kjøling, er en gasstrykkregulator nødvendig. (...) Les mer
Hvordan laste
Tips på hvordan man laster bobilen eller campingvogna. (...) Les mer
Vedlikehold gassregulator
Vi vil også gi deg råd om hvordan du best vedlikeholder gassystemet for å sikre lang levetid. (...) Les mer
Beregn gassforbruk
Her finner du tips til hvordan du kan regne ut gassforbruket i bobilen din. (...) Les mer
Rett varmesystem
Velge den rette varmeovnen for campingvognen eller bobilen: En oversikt over ulike typer oppvarmingsløsninger. (...) Les mer
Pensjonisttrend - denne pensjonisttrenden øker i hele Europa – Thor og Liv-Anne elsker det!
For dem som har pensjonisttiden like rundt hjørnet trenger man ikke velge mellom å bruke tiden på hytte, feriehus eller sydentur. Thor og Liv-Anne har valgt å satse på den store pensjonisttrenden: - Med bobil får vi både hytte og feriehus i ett, sier de. (...) Les mer
Skreddersydd bobil - Ernst og Marita fikk skreddersydd bobilen til sine behov – her er deres beste tips
En bobil med foliert karbonfront, et fotografi i bakenden, et varmeanlegg som styres med telefonen og en TV som kan senkes ned i sofaryggen. Det er bare noen av de lekre finessene i den spesialtilpassede bobilen. Slik jobbet Ernst og Marita for å få drømmebobilen akkurat slik de ville ha den. (...) Les mer
Top