Forside /  Skreddersydd bobil

Skreddersydd bobil - Ernst og Marita fikk skreddersydd bobilen til sine behov – her er deres beste tips

En bobil med foliert karbonfront, et fotografi i bakenden, et varmeanlegg som styres med telefonen og en TV som kan senkes ned i sofaryggen. Det er bare noen av de lekre finessene i den spesialtilpassede bobilen. Slik jobbet Ernst og Marita for å få drømmebobilen akkurat slik de ville ha den.

 

Deres aller beste tips er å starte planleggingen tidlig på høsten.

– Da får man bobilen levert rett før sommerferien og man kan ta drømmebobilen med rett på tur.

Paret fikk sin splitter nye bobil i juni hos iCaravan og trippet av spenning da de fikk den overlevert.

For to år siden bestemte paret seg for at de ville teste ut bobillivet. De har hatt campingvogn med spikertelt i 12 år, og var fornøyd med det. De kjøpte dermed en brukt bobil og la ut på tur.

– Vi elsket det fra første stund! Dermed tok det ikke lang tid før vi bestemte oss for at vi ville ha en bobil som var tilpasset oss, sier Ernst Gunnar Taknes.

Ville gjøre endringer

De fant fort ut at det var en del løsninger i den brukte bobilen som de tenkte kunne ha vært bedre.

-For eksempel kunne man bare gå inn i sengen fra én side. Dermed måtte den ene av oss alltid klatre over den andre oppi senga. Eller bare det at dusjen og doet var i det samme rommet, forteller Ernst Gunnar.

 

Ingen stress-avgjørelser

Høsten 2017 ble de invitert av iCaravan på messe. Der fikk paret se på ulike bobiler og se og kjenne på forskjellige løsninger. Det ble startskuddet for planleggingen av deres spesialtilpassede bobil.

– Vårt beste råd er å være tidlig ute og å bruke god tid på planleggingen. Om vi hadde bestilt den samme bobilen i juni, så hadde vi ikke fått den før til vinteren. Ved å ha god tid har vi kunnet bruke tid på valg av løsninger. Det har ikke vært en eneste stress-avgjørelse, og vi sitter igjen med følelsen av at vi hele tiden har tatt gode valg og fått god veiledning fra iCaravan, sier Ernst Gunnar.

Kaller bobilen «The Queen»

Det første de bestemte seg for var å velge en bobil som var to meter lengre enn deres første bobil. Den splitter nye Eura Mobil Integra QB 890 er ni meter lang.

– Vi ville ha mer plass. Vi bestemte oss også for å fjerne senke-sengen som vanligvis er over førersetet. Der har vi i stedet for fått bedre skapplass og rommet oppleves som større og lysere, sier Ernst Gunnar.

 

 

Når bobilen kommer glidende forbi er den lett å legge merke til. Fronten har fått svart foliert karbonfront, bak på bobilen er et stort fotografi av Tromsø og på siden står navnet på den majestetiske bilen «The Queen».

– Den forrige bruktbilen het «Klara». Denne bobilen er så flott – den måtte bare hete «The Queen», sier Marita og ler.

Og det er nok av flotte finesser å vise fram. Man kan for eksempel trykke på en knapp, så setter bobilen seg i vater, slik at man ikke opplever å sitte skrått eller skjevt selv om man har parkert på et ujevnt underlag.

Det er både aircondition og varmepumpe som kan styres fra en app på telefonen. Det er TV på soverommet og når man er i sittegruppa kan man bare trykke på en knapp, så kommer det opp en TV der også. Kaffetrakteren senkes ned fra et eget rom og inne på soverommet er det sminkeskap med kontakt til hårføner.

 

– Man kan til og med bestille massasjesenger, dersom man ønsker det, sier René Håheim hos iCaravan.

De opplever et stort innrykk av folk som vil kjøpe bobil fra påske og inn mot sommeren. Han anbefaler de som vurderer å kjøpe bobil å gjøre som Ernst Gunnar og Marita – og starte på høsten.

– De som kommer før sommeren vil ha en bobil der og da. De finner gjerne en bobil de liker veldig godt, men så er det kanskje noen småting som de skulle ønske var utført litt annerledes. Dermed må de gjøre et kompromiss og kjøpe den bobilen, men kanskje la seg irritere over en del ting. Om man bestiller på høsten, så får man tid til å spesialtilpasse bobilen – det gjelder alt fra store til små detaljer. Da får man en bobil der man slipper å irritere seg over noe som helst, sier Håheim.

 

I lokalene til iCaravan på Lanes har de et stort utstillingsrom hvor man kan komme og se inni ulike typer modeller i forskjellige prisklasser og størrelser. Her kan man finne inspirasjon og se på hvilke løsninger som kan bli til din drømmebobil.

 

Se våre bobiler på iBobil.as

Flere nyheter

Les disse sakene

Truma mover
Tips til valg og bruk av Truma mover. (...) Les mer
Varmtvann?
Denne veiledningen tilbyr deg en oversikt over forskjellige løsninger for varmtvann. (...) Les mer
Valg av gassregulator
For å benytte gassen fra sylinderen for oppvarming, matlaging og kjøling, er en gasstrykkregulator nødvendig. (...) Les mer
Hvordan laste
Tips på hvordan man laster bobilen eller campingvogna. (...) Les mer
Vedlikehold gassregulator
Vi vil også gi deg råd om hvordan du best vedlikeholder gassystemet for å sikre lang levetid. (...) Les mer
Beregn gassforbruk
Her finner du tips til hvordan du kan regne ut gassforbruket i bobilen din. (...) Les mer
Rett varmesystem
Velge den rette varmeovnen for campingvognen eller bobilen: En oversikt over ulike typer oppvarmingsløsninger. (...) Les mer
Pensjonisttrend - denne pensjonisttrenden øker i hele Europa – Thor og Liv-Anne elsker det!
For dem som har pensjonisttiden like rundt hjørnet trenger man ikke velge mellom å bruke tiden på hytte, feriehus eller sydentur. Thor og Liv-Anne har valgt å satse på den store pensjonisttrenden: - Med bobil får vi både hytte og feriehus i ett, sier de. (...) Les mer
Skreddersydd bobil - Ernst og Marita fikk skreddersydd bobilen til sine behov – her er deres beste tips
En bobil med foliert karbonfront, et fotografi i bakenden, et varmeanlegg som styres med telefonen og en TV som kan senkes ned i sofaryggen. Det er bare noen av de lekre finessene i den spesialtilpassede bobilen. Slik jobbet Ernst og Marita for å få drømmebobilen akkurat slik de ville ha den. (...) Les mer
Top