Forside /  pensjonister i bobil

Pensjonisttrend - denne pensjonisttrenden øker i hele Europa – Thor og Liv-Anne elsker det!

For dem som har pensjonisttiden like rundt hjørnet trenger man ikke velge mellom å bruke tiden på hytte, feriehus eller sydentur. Thor og Liv-Anne har valgt å satse på den store pensjonisttrenden: - Med bobil får vi både hytte og feriehus i ett, sier de.

Stadig flere får øynene opp for bobil – ikke bare i Tromsø, men i hele Norge og i Europa.

I 2017 økte salget av bobiler med 19 prosent og det er i hovedsak godt voksne mennesker som realiserer bobildrømmen.

-Hele Europa opplever nå en bobil-boom, og fabrikkene klarer ikke produsere nok bobiler. I Nord-Norge er markedet hetere sammenlignet med resten av landet og fjoråret var et rekordår, forklarer René Håheim hos iCaravan, som opplever at det er spesielt mange interesserte i aldersgruppen fra 50 år og oppover.

 

KOMFORTABELT LIV: Bobilbransjen har hentet mye inspirasjon fra yacht- og båtbransjen og det er mange lekre detaljer i moderne bobiler. Liv-Anne setter spesielt stor pris på at det er vannbåren varme i hele gulvet – helt fram til bilstolene. Thor liker «kateinstolen», en stressless-lignende sjåførstol og at bobilen er svært stødig på veien.  

 

Vil ikke ha hytte

Thor (67) og Liv-Anne (66) Albrigtsen er relativt ferske pensjonister. De kjøpte sin første bobil for fem år siden – før de ble pensjonister.

-Den gang kjøpte vi bobil på ren impuls. Vi solgte den, men senere tenkte vi at det kanskje hadde vært artig å holde på med, sier Thor.

Nå har de akkurat kjøpt sin tredje bobil, en Eura Mobil som de bestilte hos iCaravan, og angrer ikke et sekund.

-Vi kjenner mange som har hytte og som pakker bilen full og kjører til det samme stedet gang etter gang. Det kunne jeg aldri tenke meg. Med bobilen kan vi bare hoppe inn og kjøre avgårde på fem minutter. Vi kjører til Finnmark, Målselvfossen, Skibotn. I påsken kjørte vi hele veien til Varberg i Sør-Sverige. Til sommeren vurderer vi å kjøre til Gardasjøen i Italia, forteller Thor. 

SIN PLASS: De har tannbørstene stående klar i bobilen og kan bruke egne sengetrekk og dyner. Hvis de reiser på besøk, så trenger de seg ikke på, men kan bo med sine egne ting og sin egen seng i bobilen.  

 

Tannbørstene står klare

Bobilen gir langt større frihet til å komme seg rundt å utforske verden, samtidig som man hele tiden reiser i god komfort. På den måten har de alltid et eget hjem, uansett hvor de velger å reise.

-Tannbørstene står klare i bobilen. Vi har dusj, do, aggregat og vannbåren varme i gulvet, så vi fryser aldri på føttene. Når vi drar på besøk til familien, så trenger vi ikke planlegge, for vi sover bare i bobilen der vi har alle tingene vi trenger. Og om man planlegger litt i forkant, så har man en liten fryser slik at man kan ha middager i fire-fem dager. Vi trenger bare å pakke sammen trusene, sier de og ler.  

Mer oppegående pensjonister

Caravanbransjeforbundet gjennomførte en undersøkelse i 2016 som viser at snittalderen for bobileiere er rundt 60 år. 4 av 10 bobileiere er pensjonister.

-En pensjonist i 2018 er ikke det samme som i 1970. Dagens pensjonister lever lengre, de er friskere og er mer oppegående. De er opptatt av frihet og vil reise dit de vil akkurat når de vil. Er man 60 pluss, så er man opptatt av å ha sin egen seng og ikke være til bry for noen når man er på besøk, sier Geir Holm, generalsekretær i Norges caravanbransjeforbund.

God komfort

Thor og Liv-Anne sitter i noe som ligner stressless-stoler når de kjører.

-Dette er kapteinstolen, sier Thor fornøyd, mens han viser fram bobilen.

- Bilen er utrolig stødig på veien og det er et godt navigasjonssystem. Og så kan vi bare stoppe omtrent hvor vi vil i hele Skandinavia. Hvis vi vil være sosiale, så er vi det, og hvis ikke så koser vi oss inne i bobilen. Dette er hytta vår – vi har hytte på hjul!

 

LOKAL TILHØRIGHET: Thor og Liv-Anne kjøpte nylig en bobil av merket Eura Mobil hos René Håheim ved iCaravan på Sør-Tromsøya. Å ha en selger de har blitt kjent med og et verksted som er nært var viktig da ekteparet valgte bobil. – Vi kan kjøre til iCaravan på bare noen minutter og levere inn nøklene og jeg vet at bilen er i gode hender, sier Thor.  

 

Da de først bestemte seg for å kjøpe bobil var det viktig for ekteparet å bruke en lokal forhandler.

-iCaravan har et unikt omdømme. Før vi dro til dem hadde vi bare hørt positive ting om bedriften og nå har vi bare fine ting å si om dem. De har vært veldig imøtekommende og det du ikke skjønner når du går inn her, det skjønner du når du går ut. Vi får kjempeservice her, sier Thor.

Eldrebølgen vil gi bobil-boom

René Håheim hos iCaravan forteller at mange som kommer innom butikken på Sør-Tromsøya er i fasen der de planlegger hva de skal gjøre når de blir pensjonister. I butikken har de et stort utvalg bobiler utstilt som man kan ta en ordentlig titt på. Og Håheim tror det kommer til å bli flere og flere som får øynene opp for bobil.

 

MYE Å VELGE I: René Håheim hos iCaravan forteller at fire av ti bobileiere er pensjonister og at de som velger bobil er opptatt av friheten til å reise når de vil.  

 

-50-60-åringer er opptatt av valgfrihet. Mange har slekt og familie spredt over hele Nord-Norge, vi er jo nesten ei stor slekt her nord. Pensjonister har bedre tid til å besøke familie, og da er bobil et veldig fint valg. I tillegg holder bobiler seg godt i pris, dersom man ønsker å selge etter noen år. Om fem-seks år vil eldrebølgen slå inn for fullt, og da vil det komme en virkelig bobil-boom her, sier Håheim.

Thor og Liv-Anne anbefaler livet i bobil og med den har de funnet seg godt til rette i pensjonisttilværelsen.

-Vi lever stille og rolig. Forutenom når vi er i bobilen – da går det unna!

Flere nyheter

Les disse sakene

Truma mover
Tips til valg og bruk av Truma mover. (...) Les mer
Varmtvann?
Denne veiledningen tilbyr deg en oversikt over forskjellige løsninger for varmtvann. (...) Les mer
Valg av gassregulator
For å benytte gassen fra sylinderen for oppvarming, matlaging og kjøling, er en gasstrykkregulator nødvendig. (...) Les mer
Hvordan laste
Tips på hvordan man laster bobilen eller campingvogna. (...) Les mer
Vedlikehold gassregulator
Vi vil også gi deg råd om hvordan du best vedlikeholder gassystemet for å sikre lang levetid. (...) Les mer
Beregn gassforbruk
Her finner du tips til hvordan du kan regne ut gassforbruket i bobilen din. (...) Les mer
Rett varmesystem
Velge den rette varmeovnen for campingvognen eller bobilen: En oversikt over ulike typer oppvarmingsløsninger. (...) Les mer
Pensjonisttrend - denne pensjonisttrenden øker i hele Europa – Thor og Liv-Anne elsker det!
For dem som har pensjonisttiden like rundt hjørnet trenger man ikke velge mellom å bruke tiden på hytte, feriehus eller sydentur. Thor og Liv-Anne har valgt å satse på den store pensjonisttrenden: - Med bobil får vi både hytte og feriehus i ett, sier de. (...) Les mer
Skreddersydd bobil - Ernst og Marita fikk skreddersydd bobilen til sine behov – her er deres beste tips
En bobil med foliert karbonfront, et fotografi i bakenden, et varmeanlegg som styres med telefonen og en TV som kan senkes ned i sofaryggen. Det er bare noen av de lekre finessene i den spesialtilpassede bobilen. Slik jobbet Ernst og Marita for å få drømmebobilen akkurat slik de ville ha den. (...) Les mer
Top